Vung Tau matka & nähtävyydet

Koiratyty Vung Taun rannalla

Seuraava Vietnamin pikaretki koiratytyn kanssa päätettiin suorittaa Vung Tauhun, noin parin tunnin ajomatkan päähän. Päätös tähän rantakaupunkiin lähdöstä tuli aika viimehetkellä, mutta juuri sopivasti hotellin varauksen päättymiseksi. Varattiinkin minivan kyyti seuraavaksi aamuksi. Kuljetus Vung tauhun maksoi alle 10€ ja kesti pari tuntia.

Heräsin bussipysäkillä kun kerjäläinen tökki hatulla polveen

Vung tauhun saavuttiin joskus aamu seitsemän pintaan, minibussi heitti suoraan hotellille ja onneksemme päästiin jo tähän aikaan suorittamaan check in. Avaimet saatua mentiinkin huoneeseen jatkamaan unia

Skootterin Vuokraus Vung Taussa

Parituntia hotellilla nukuttua päätettiin lähteä kiertämään kaupunkia ja mikäs Vietnamissa olisikaan parempi tapa liikkua kuin skootteri? Kysyin hotellin aulasta mistä kannattaisi vuokrata pyörä, no respa sitten soitti johonkin ja käski odottaa. 10 minuutin kuluttua paikalle saapuikin jäbä vähän kulahtaneella punaisella skootterilla. Skootterin merkistä ei niinkään ollut hajua, joku kiinalainen. Ainakaan mikään Honda tai Yamaha se ei ollut. Skootterin vuokraus kustansi 150K VND ~6€/pv, ja vuokraan sisältyi 2 kypärää.

Vung Taun merimaisema
Vung taun merimaisema

Avaimet skootteriin saatua suunnattiin bensa-asemalle täyttämään tankki ja sieltä oli tarkoitus jatkaa Vung Taun Jeesus patsaalle, noh eksyttiin kuitenkin jonnekkin vuorelle jossa oli ihan nätti näköala.

Ananasta nauttiva apina
Ananasta nauttiva apina

Matkanvarrella tiellä myös chillaili apinoita ja paluumatkalla pysähdyttiin ruokkimaan niitä Ananaksella. Siinä oli jotain paikallisia sitten pilaamassa Koiratytyn päivän, vittuilivat vietnamiksi kysymällä että onko hän länkkärin kanssa vain sen takia että niillä on isompi muna.

Vung Taun majakka (Vung Tau lighthouse)

Seuraaksi matka jatkui kohti Vung Taun majakkaa. Tänne ajaessa rupes jo vähän piskottelemaan ja paikalle päästyä meikäläinen pisti mopon kiireessä parkkiin jotta pääsisi nopeasti katonalle sateelta suojaan. no siinä hosuessa tökkäsin sitten jalkani toisen mopon suojaamattomaan putkeen, tökkäsin oikein kaks kertaa ja annoin palaakin hetken kun en aluksi edes tajunnut mitä tapahtui.

No siitä sitten vikkelää viereiseen kahvilaan ja sattumalta tarjoilija käveli vastaan juotujen juomien kanssa (eli oli vielä jääpaloja lasissa) Yritin kysyä että monta dongia maksais jos nyt ottasin nää tästä, ei se mitään ymmärtänyt joten kerroin vain ottavani nämä nyt tästä ja marssin pöytään hieromaan jäitä palovammaan. Koiratyty kävi sillävälin hakemassa paikallisen erikoisuuden, jotain jugurttia. ihan jepa, suosittelen maistamaan jos täälä käy.

Vung Tau majakka näköala
Näkymät Vung Taun majakalta

Nyt vast tekstiä kirjoittaessa tajusin että enhän mä edes ottanut kuvia koko majakasta, eikä se nyt kummonen nähtävyys ollutkaan. Täältä oli kuitenkin ihan hyvä näkymä kaupunkiin, eli voin suositella visiittiä.

Vung Tau Tinder

Majakalta lähdettyä käytiin apteekissa, Koiratyty lupas ostaa mulle siteen jalkaan ja jotain voidetta. No lopputulema oli se että se ryntäs vihaseen apteekista pois ja jouduin ostamaan itse omat siteeni. Ilmeisesti myyjät oli jotain sille nauranut. Se oli niin äkänen että heitin sen hotellille ja suuntasin vielä itse kiertelemään ympäriinsä.

Kiertelin kaupunkia ympäriinsä ja melkein rysäytin kolarinkin, joku ajoi oikealta eteen ja oli varmaan ihan sentistä kiinni ettei osunut, tai sitten osuikin mutta mitään ei tapahtunut. Vung Taussa nyt ei paljon nähtävää ollut joten siirryin rannalle räppämään tinderiä.

Vung Tau auringonlasku
Vung Tau auringonlasku

Tinder tarjonta aika huono Vung taussa, mutta kyllä sieltä muutama tärppi tuli. Sovinkin treffit heti kahvilaan ja lähdin välittömästi rannalta kohti treffipaikkaa.

Tinderpossu
Tinderpossu

Hetken joutui taas tytyä odottamaan, luulin jo sen feidaavan, mutta tyylikkäästi tuli sen reilun tunnin myöhässä. Hetki juteltiin siinä kahvitellessa ja päätettiin lähteä kiertämään kaupunkia. Parit kuvat otin possusta ja kerroin lähteväni takaisin hotellille, olihan jo myöhä.

Hotellilla koiratyty mökötti edelleen ja kertoi lähtevänsä hoitamaan huomenaamulla asioita Saigoniin.

Vung Taun Jeesus patsas (Christ of Vũng Tàu)

Vung Taun Jeesus patsas

Seuraavana aamuna koiratyty ilmoitti lähtevänsä takaisin Saigoniin hoitamaan jotain asioitaan, joten otin yhteyttä eilen tavattuun tinderdeittiin ja kysyin haluaako tulla mukaan kiipeämään Vung Taun Jeesus patsaalle.

Seuraavaksi kurvasinkin skootterilla hakemaan tytyä ja mulla just sopivasti loppu netti liittymästä. Hetken siinä pohdin, mutta onneks mulla oli pikkasen saldoa jäljellä ja viettelin oma sovellus ei nettiä vaatinut niin sain tilattua 15k Vietnamin Dongilla netin 3 päiväksi ja vihdoin viestitettyä tytylle että tule nyt jo ulos.

Ajoin patsaalle ja mopo parkkiin. Mitään sisäänpääsymaksuja ei ollut ja moponkin parkkimaksu oli vapaaehtoinen lahjoitus. Sitten kiipeämään, abouttirallaa 847 askelta. Tytylle otti vähän koville mutta itse kiipesesin ongelmitta paastosta huolimatta. Matkalla oli myös pari pikkukojua myymässä virvokkeita. Portaiden kiipeämiseen meni taukoineen noin tunteroinen.

Vung Tau Jeesus patsaan portaat
Portaat patsaalle

Vung Taun jeesus patsaan erikoisuutena on sen sisälle pääsee kiipeämään ja maisemia ihastelemaan ns. Jeesuksen käsille. Sisällä oli vähän ahdasta ja paljon muita turreja. En siis suossittele sameille tai ahtaanpaikan kammoisille. Ylimääräiset tavarat sekä kengät piti jättää patsaan ulkopuolelle, ulkopuolelta lattia oli tulikuuma ilman kenkiä. Mitään sisäänpääsymaksoja ei kiipeämiseen ollut.

Näkymä jeesus patsaan käsiltä
Näkymä jeesus patsaan käsiltä

Kiivetessä patsaan huipulle aukeaa taas kerran nätit maisemat ja someaddikti voi täältä napata nätin selfien tai belfien. Kädet kuitenkin suhteen ahtaat ja turrea lamppaa edes takaisin. muut käytännössä joutuu odottamana jonossa patsaan sisälle ja ~2henkilö mahtuu kerralla/käsi. Eli käsillä ihan turha chillailla ja fiilistellä tunteja. Mä tajusin tänne ylös kiivettyä että mullahan on vielä lähes tonnin verran euroja mun toisessa kukkarossa ja se kukkaro on repussa minka vaan jätin vartioimatta patsaan alakertaan. Äkkiä kuumotuksissa takas ja onnekseni kukaan ei ollut vielä kerennyt lootata mun reppua.

Vung Tau ravintolat

Kun patsaalta oltiin vihdoin kävelty takaisin parkkipaikalle alkoi nälkäkin jo kurnia, tyty kuulemma tiesi erittäin hyvän raflan ja lupasi näyttää suunnan. Matka jatkui kohti Lottemart ostoskeskuksessa sijaitsevaa Lotteria pikaruokalaa. Akuutit hampparit naamariin ja sitten hakemaan vielä jälkkäriä lottemartin tavaratalosta. Tyty oli vähän ihmeissään kun en tarjonnut sille ruokia.

Lottemartin tavaratalossa/supermarketissa löytyi myös foodcourt, söinkin sielä vielä pienen sushi annoksen 17k VND ~0.65€ ja donitsin 9k VND ~0.35€

Kumihyllylle päästyä katselin kortsupaketteja ja kysyin tytyltä että mitä seuraavaksi tehtäis. Tytyn vastaus oli vaan ”nou nou”. Jatkoin matkaa ja kohta se kysyikin että haluisinko oikeasti panna, johon vastasin että joo ja jatkoin matkaa. Siinä se sitten hämmästeli miksen ottanut niitä kortsuja ja pitäisikö mennä vielä takasin kumihyllylle. Kaupasta päästyä ajoinkin sen vaan suoraan sinne mistä hainkin ja jatkoin matkaa hotellille lepäämään

Koiratyty ja auringonlasku
Koiratyty ja auringonlasku

Koiratyty viestitti myös olevansa tulossa illalla takaisin, oli ilmeisesti unohtanut jonkun lappusen mun laukkuun. Sen tultua käytiin ottamassa pari auringonlasku kuvaa ja syömässä King BBQ grillibuffetti

KingBBQ Grillibuffetti
Korealainen BBQ buffetti

King BBQ tai samaisen firman toinen brändi Hotpotstory ehdottomasti suositeltava buffet ravintola. Vaikkei kyseinen ravintola olekkaan mikään UG matkailijoiden katukoju on lihabuffet ehdottomasti koitettava Vietnamissa.

Korealaistyylisessä grillibuffetissa saa siis syödä niin paljon lihaa kuin napa rustaa ja lihavalikoimakin on laaja, riippuen siitä paljonko haluaa buffetista pulittaa. Tarjolla on myös mereneläviä, keittoja, salaatteja, kevätrullia, riisiä yms. Ruoat tilataan listalta ja tarjoilija tuo ne pyötään jossa asiakas itse grillaa lihat. Hintaa buffetilla on 10-20€, riippuu minkä menun valitsee ja paljonko juo. Juomat joutuu ostamaan erikseen. rajattomasti aikaa syödä

Vung Tau Rannat

Vung taun rannat on päivisin varsin tyhjiä, paikalla lähinnä muita turreja polttamassa nahkaansa auringossa. Aamuisin auringonnousun aikaan ja iltaisin ennen auringonlaskua kuitenkin paikallisetkin saapuvat nauttimaan merivedestä.

Vung Tau Back Beach auringonnousu
Auringon nousu Vung Tau Back Beachilla

Meidän hotellin lähellä oli Vung Tau Back Beach ranta jossa käytiin aamulla auringon nousun aikaan ihmettelemässä ja kuvailemassa. Paikallisia aamuvirkkuja uimareita riitti.

Aamu-uinnin jälkeen takaisin hotellille ja Koiratyty pakkasi kamansa toisen kerran ja lähti taas saigoniin, tällä kertaa kaikki tarvittavat asiakirjat mukanaan.

Itse nukuin vielä hetken ja viestittelin aikaisemmin tapaamalleni tytylle että tänään ois vapaata taas, mulla ei enää ollut skootteria joten pyysin sen tähän hotellin läheiselle rannalle. Hetki käveltiin rannalla ja käytiin syömässä jotkut riisipuurot jonka jälkeen lähdettiin hotellille seksbätäng hommiin.

Illasta rupesin vielä katselemaan hotellien hintoja ja järjestäen kaikki hotellit nostaneet hintoja 3-4x. Munkin halpa 250k VND ~10€/yö hotelli pyysi seuraavista lisäöistä 800k VND ~32€./yö. Joten pyysin koiratytyä buukkaamaan mulle kyydin takas saigoniin. Sovin vielä treffit täysin uuden tytyn kanssa seuraavaksi aamuksi

Psykomuija

Vungtaun psykomuija

Seuraavana aamuna uusi tyty tuli kahvilaan yllättäen ajoissa, tilatessa se anto mulle oikein sellaisen ”voisitko maksaa?” katseen. Laskin etten tässä nyt ole mihinkänä eskaloimassa ja varmaan en Vung Tauhun enää palaa niin ei tässä kannata juomia ruveta tarjoilemaan. Kahvilassa soi myös musiikki yllättävän kovalla joten ei paljoa puhuttu.

Ehdotin että lähdetään rannalle, sielä olisi rauhallisempaa jutella ja voidaan ottaa kuvia samalla. Tyty esitteli kahvilan ulkopuolella vanhaa mopoaan, aika halpa ruoska näytti olevan ja jostain tunnin ajomatkan takaa oli tänne ajanut. Tyty oli varmaan myös suht köyhästä perheestä, vähän harmitti etten kahvia tarjonnut.

Tyty oli koko rannalla hengailun ajan ihan ihossa kiinni ja olisin homman varmaan pystynyt helposti eskaloimaan. Aika nuoren näkönen, tinderissä väitti olevansa 22, mutta ID kortista katsoin että 17v, 2002 syntynyt. Kauaa ei keritty hengailla kun piti jo lähteä hotellille pakkaamaan kamoja ja odottamaan bussia

psykotytyn viestit

Paluumatkalla minivan bussi otti kyytiin hotellilta. Hintaa 6€ ja 3h matka päiväsaikaan. Aamuinen tytykin viestitteli matkan aikana innokkaasti. Tarkemmin en tiedä oliko tämä tyty nyt metsästämässä ”rikasta” länkkäriä parempaan elämään vai rakastuko se meikään oikeasti heti. Aika sekasin viestien perusteella vaikutti olevan.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on tumblr
Share on pinterest

Vastaa

Lisää luettavaa

Tapasin hirviön

Tässä kirjoituksessa kerron hirveimmän kokemuksini tinder tytyn kanssa. Perjantaina 7.6.2019, olin juuri palaamassa kämpille edellisiltä treffeiltä ja sain ei niin viehättävältä neidolta kutsun treffeille tinder

Can tho kelluva markkina

Can Tho & Mekong delta nähtävyydet

Jo ennen Vietnamiin saapumistani koiratyty oli luvannut tehdä kanssani muutaman yhteisen matkan. Ensimmäinen matkanamme oli muutaman päivän reissu parin tunnin ajomatkan päässä olevaan Can Tho