Can Tho & Mekong delta nähtävyydet

Can tho kelluva markkina

Jo ennen Vietnamiin saapumistani koiratyty oli luvannut tehdä kanssani muutaman yhteisen matkan. Ensimmäinen matkanamme oli muutaman päivän reissu parin tunnin ajomatkan päässä olevaan Can Tho kaupunkiin, Mekong Deltan alueella.

Ennen airbnb kämpän check outtia Koiratyty vei matkalaukkuni kaverilleen ja kämpältä lähdettyä matkaan tulikin mutkia. Ehdotin Koiratytylle että mennään bussiaseman lähettyville kuplateelle ennen matkaan lähtöä. Taksista päästyä koiratyty huomasi että lompakko unohtui sinne. Yritettiin epätoivoisesti kahvilan työntekijöiden kanssa saada yhteyttä taksikuskiin, mutta grabissa ollut numero oli vanhentunut. Noin 10 minuutin päästä kuski kuitenki kurvasi kahvilan eteen ja kertoi löytyneestä lompakosta. Annoin omasta kukkarosta sille tipiksi tukun seteleitä.

Kun kuplateet oli saatu juotua ja aika siirtyä kohti bussiasemaa, koiratyty ilmoitti että sinne on törkeen pitkä matka. Täh? justhan me sovittiin että mennään bussiaseman lähelle kahville. Koiratyty oli ymmärtänyt että mennään keskusbussiaseman lähelle ja sieltä sitten siirrytään minivan bussiasemalle taas taksilla. No ei mitään ihan ylimääräinen ja turha lenkki, sillä minivan bussiasema oli lähempänä kämppää ja ihan toisessa suunnassa.

Matka Saigonista Can Thoon

Bussimatka, tai 9 hengen minivan se oli, maksoi alle 10€/henkilö ja kesti ~3 tuntia. Matkanvarrella bussi pysähtyi noin 15 minuutin vessatauolle bussiasemalla. Siinä taolla koiratyty jutteli jollekkin vanhemmalle pariskunnalle. Olivat erittäin kiinnostuneita suomesta ja tarjosivat meille maistiaisia jostasin oudosta hedelmästä. Can Thoon saavuttua kuski heitti meidät suoraan hotellille.

Can Tho Night market (yömarkkinat)

Can Tho yömarkkinat

Hotellille päästyä ja hetken levättyä suunnattiin kohti Night markettia. Nightmarket nyt ei kovin iso ollut, eikä tähän vuodenaikaan myöskään juuri muita turreja näkynytkään. Päädyttiinkin vain ostamaan sokeriruosta valmistettua mehua ja joku lätyksi paistettu riisisetti.

Can tho katuruoka
Can tho katuruoka

Cai Rang Floating Market (Kelluva tori)

Cai Rangin kelluva tori

Seuraavaksi päiväksi oltiin hotellilta varattu retki aikaisin aamulla alkavalle Cai Rangin kelluvalle torille. Noin aamu viideltä mopotaksit hakivat ja veivät meidät satamaan josta jatkettiin veneellä kohti markkinaveneitä. Lähtiessä oli vielä pimeää, auringon noustessa maisemat oli aikas 5/5.

Torilla syödessä vene parkkeerattiin raflaveneeseen kiinni ja sidottiin köydellä. Kokki kertoili kuinka Gordon Ramsay oli kehunut hänen sapuskojaan.

Ruokailu Cai Rang kelluvalla torilla

Markkinalta jatkettiin hiljaisempaan kanaaliin, jossa vene parkkiin ja taas lisää ruokaa & tutustuminen paikalliseen pikkukylään. Kylässä vierailun jälkeen seilattiin vielä kanaalin läpi ja vietiin takaisin lähtöruutuun. Ihan hyvä veneretki, hintaa ~10€/henkilö.

Saariretki

Floating market retkeltä selvittyä käytiin hetki lepäämässä hotellilla ja otettiin taksi Can Thon keskustaan. Hetki pyörittiin sielä ja koiratyty sai idean vuokrata veneen ja lähteä kauemmaksi saarelle. jotain se mökötti enkä ole ihan varma minne saarelle edes mentiin.

No saarella syötiin hedelmiä puista ja grillattua kanaa, oikein muuta sielä ei sitten ollutkaan.

My Khanh Tourist Village

My Khanh Tourist Village

No tästä (eco)turismikylästä ei jäänyt oikein mitään käteen. Sisäänpääsylipun lisäksi piti maksaa vielä erikseen jos halusi käydä esim kummitusjunassa, jossa myös koiratytyn kanssa käytiin ja sitähän se pelkäs ja kirku.

Täältä löyty myös krokotiilejä ja pieni lintutarha, muuten paikka vaikutti olevan remontissa.

Viimeinen päivä sitten menikin yksin Temppeleitä ja pagodeja kierrellessä sillä välin kun koiratyty teki jotain läppärihommia kahvilassa.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on tumblr
Share on pinterest

Vastaa

Lisää luettavaa

Tapasin hirviön

Tässä kirjoituksessa kerron hirveimmän kokemuksini tinder tytyn kanssa. Perjantaina 7.6.2019, olin juuri palaamassa kämpille edellisiltä treffeiltä ja sain ei niin viehättävältä neidolta kutsun treffeille tinder

Koiratyty Vung Taun rannalla

Vung Tau matka & nähtävyydet

Parin päivän retki Saigonista minibussilla Vung Taun rantakaupunkiin Koiratytyn kanssa. Koiratyty mökättää ja käyn kaksilla tinder treffeillä