Cu Chi -tunnelit ja Koiratyty

Cu Chi Tunnelit

Lähes heti Saigoniin saavuttuani olen mätsännyt varsin energisesti ja isolla kiinnostuksella tinderissä juttelevan neitokaisen. Ongelma oli kuitenkin se että hän oleskeli kotikaupungissaan, reilun tunnin ajomatkan päässä saigonista. Treffit kuitenkin sain järjestettyä viimeiselle kokoneiselle päivälleni Vietnamissa.

Meidän oli määrä tavata aamusta bussiasemalla ja napata sieltä halpa bussi kohti Cu Chi tunneleita. Suuntasinkin heti aamusta huonosti nukutun yön jälkeen Grab mopotaksilla kohti bussiasemaa. Edellinen ilta oli venynyt hieman pitkäksi painiessa Annan kanssa.

Asemalle saavuttuani en minuuttiakaan kerinnyt katsella ympärille kun koiratyty jo tuli luokseni tervehtien, itse en häntä edes heti huomannut, sillä pituutta koiratytyltä yllättäen alle 150cm. Meninkin tökerösti heti aluksi kertomaan etten olettanut hänen olevan noin lyhyt.

Bussimatka Cu Chi tunneleille

Ei juuri keritty juttelemaan, sillä bussi oli jolähdössä. Koiratyty ohjasi oikeaan bussiin ja sisällepäästyä juteltiin niitä näitä ja koiratyty vähän hämmästyi kun kerroin tänään olevan viimeinen päiväni Saigonissa. Maksoin kyselemättä molempien bussiliput (10k VND ~0.40€/kpl) Koiratyty toki tarjoutui maksamaan.

Bussimatka alkoi varsin hilpeästi, sillä bussi sai liikenteen kokonaan solmuun. Bussi oli ihan lukossa keskellä risteystä, autoja oli edessä, takana ja sivuilla. Lippumyyjä onnistui kuitenkin tilanteen ratkaisemaan huutamalla ja heristämällä nyrkkiä ovesta. Tukoksessa meni noin puolituntia ja matkaa bussin päätepysäkille tuli noin 2 tuntia. Päätepysäkillä vaihdettiin toiseen bussiin jolla matkaan Cu Chi Tunneleille kului vielä tunti.

bussi jumissa Saigonissa

Cu Chi tunnelit

Cu Chi Tunneleille saavuttua ostin liput kummallekin (noin 100k VND ~4€/kpl) ja tartuin alfan elkein koiratytyä kädestä, hieman odottamattomasti, sillä tyty vähän säpsähti, mutta piteli mielellään kädestä koko loppumatkan

Edellinen ryhmä oli juuri lähtenyt ja meidät ohjattiin vaeltamaan kohti ”elokuvateatteria” jossa pyöri filmi tunneleista, täältä sitten jatkettiin kohti tunneleita ryhmän kanssa.

Cu chi tunnelit sisäänkäynti
Chu chi tunnelin sisäänkäynti

Itse tunnelit oli todellakin pieniä, vaikka osaa olikin levennetty turisteja varten. Meinasin itsekin jäädä jumiin heti ensimmäiseen lyhyeen tunneliin, eikä paniikkikohtauskaan ollut kaukana. jatkoin kuitenkin määrätietoisesti eteenpäin. Onneksi koiratyty jäi pitämään reppua, sillä en kanssa en olisi tunnelista päässyt enää pois.

Cu Chi-Tunneleiden sisäänkäynnit olivat piilotettu lehtien alle ja opas kertoi että sisäänkäynnin tunnisti vihreästä lehdestä maassa.

Cu chi tunnelin ansa
Cu chi tunnelin ansa

Tunnelit oli hyvinkin ansoitettuja, toki niin ettei turistit niihen lankea. tosin ei ollut kaukana ettei koiratytyn kanssa yhteen ansaan horjahdettu. Syvemmällä olevasta luolasta lensi katosta lepakkoja ja koiratyty kirkuen hyppäs meikäläiseen kiinni, juuri kun olin kuvan ansaa ihmettelemässä

Tunnelikierroksen loputtua meille tarjottiin vielä ilmaiseksi teetä ja tapiokan juurta.

Cu chi koulu ja munkki

Tunnelikierroksen jälkeen kierrettiin vielä samassa yhteydessä oleva kylä läpi, täällä opas puhui vain vietnamia ja koiratyty yritti sitä meikäläiselle kääntää. En ymmärtänyt mitään tai saanut oikein mitään kierroksesta irti.

Cu chi tunnelit temppeli

Takasin bussipysäkille kävellessä käytiin vielä nopeasti ohimennen tsekkaamassa isohko temppeli, mutta temppelin sisälle ei valitettavasti päässyt.

Paluu Saigoniin

Bussipysäkillä odotteli myös tunnelikierroksella ollut munkki, koiratyty huomasi heti että kaverihan syö lihaa, joka ilmeisesti on munkeilta täysin kielletty. ihmeteltiin sitä sitten bussien saapumiseen asti.

Bussissa molempia väsytti, nukuttiin lähes kokomatka pitäen kädestä kiinni ja koiratyty minuun nojaten. Tyty ehdotti josko käytäisiin katsomassa Saigoniin palattua vielä elokuvateatterissa leffaa. Itse en ajatukselle oikein lämmennyt.

Takaisin Saigonissa

pho keitto

Takaisin Saigoniin päästyä käytiin syömässä Pho -keitot ja maistoin elämäni ensimmäistä kertaa jumalten eliksiiriä, eli kuplateetä. 5/5 suosittelen sekä Phota että kuplateetä kaikille vietnamin matkailijoille.

Kuplateen jälkeen käveltiin kaupungilla vielä viitisen minuuttia ja ehdotin jos mentäis katsomaan leffateatterin sijaan kämpille leffaa. Buukkasin Grab taxin, hinnat oli ihan kysynnän vuoksi katossa ja melkein yritinkin ehdottaa että jos kumpikin buukattais halpa grab bike. Päädyin kärsimään pienen kirpaisun lompakossa ja ottamaan taksin.

Kämpille päädyttyä katseltiin pari minuuttia leffaa ja eskaloin homman villiin suutelemiseen ja siitä panohommiin. Käytiin vielä keskellä yötä hakemassa kiskalta lisää kortsuja ja juotavaa. Hetken nukuin ja aamuyöstä heräsin panemaan, lisää unta ja parit panot vielä aamulla.

Check outtasin airbnb kämpän koiratytyn kanssa, respa ei sanonut mitään vaikka tulin toisen tytyn kanssa ja lähdin toisen kanssa. Varasin ulkona mopotaksin kohti hotelliani jonne olin jättänyt matkalaukun. Hyvästelin ja halasin vielä koiratytyä ennen mopotaksin kyytiin hyppäämistäni.

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on tumblr
Share on pinterest

Vastaa

Lisää luettavaa

Tapasin hirviön

Tässä kirjoituksessa kerron hirveimmän kokemuksini tinder tytyn kanssa. Perjantaina 7.6.2019, olin juuri palaamassa kämpille edellisiltä treffeiltä ja sain ei niin viehättävältä neidolta kutsun treffeille tinder

Koiratyty Vung Taun rannalla

Vung Tau matka & nähtävyydet

Parin päivän retki Saigonista minibussilla Vung Taun rantakaupunkiin Koiratytyn kanssa. Koiratyty mökättää ja käyn kaksilla tinder treffeillä

Can tho kelluva markkina

Can Tho & Mekong delta nähtävyydet

Jo ennen Vietnamiin saapumistani koiratyty oli luvannut tehdä kanssani muutaman yhteisen matkan. Ensimmäinen matkanamme oli muutaman päivän reissu parin tunnin ajomatkan päässä olevaan Can Tho