Air china kokemukset Helsingistä Saigoniin

Arichina artikkelikuva

Olin suunnittelemassa toista matkaani kohti Vietnamia, Lentoja selatessa löyityikin kaksi edullista vaihtoehtoa. Air chinalla lento Saigoniin tai Qatarilla Da nangiin.

Pyörittelin vaihtoehtoja kauan ja mietin että Qatarilla nyt ainakin saisi premium palvelua ja nopeamman lennon, toisaalta air china oli 50€ halvempi ja sillä pääsisi kiertämään Pekingiin. Googletellessa Air chinaa löytyi lentoyhtiöstä vain huonoja kokemuksia. Päätin kuitenkin säästää ja ottaa halvan Air china lennon.

Lähtöselvitys

Ensimmäiset ongelmat alkoivatkin heti lähtöselvityksestä, SAS oli tehnyt automaattisen lähtöselvityksen, mutta vain Pekingiin asti. Yritin selvittää aluksi asiaa helsinki-vantaan lähtöselvitystiskillä, matkatavarat sain menemään suoraan Saigonin kentälle, mutta helsinki-vantaalla eivät pystyneet lähtöselvittämään lippua loppuun asti, sain käskyn kysellä tukholman puolella asiasta.

Arlandan kentällä kävelin itsepalveluautomaatille yrittääkseni suorittaa lähtöselvitystä loppuun, eipä taaskaan toiminut. Jouduin taas kääntymään asiakaspalvelun puoleen.

Jonotettuani ainakin 45min kiinalaisten kanssa oli lähes vuoroni, Airchinan töykeä jäbä ohjaili porukkaa oikeille tiskeille. Kohdallani muistaakseni aloitin ”Hi, I need help with my ticket” tms. Tähän tämä koulukiusaaja vastaa ”HI!”. esitän asiani uudelleen, tällä kertaa ilman tervehdystä. Koulukiusaaja vastaa taas vain ”Hi!”, Esitän asiani kolmatta kertaa, ja taas sama vastaus. Neljännellä kerralla Sanonkin vain Hello johon jäbä sitten vastaaki ”now we can continue” ja ohjaa minut oikealle tiskille. Harmitti sillä kyseiselle tiskille ei olisi edes tarvinnut odotella tässä pitkässä jonossa.

Tiskille päästyä huomattavasti mukavampi virkailija päivittelee matkani pituutta ja kyselee viisumista. Esitän kopion Visa On Arrival kutsukirjeestäni ja selitän mikä se on. Virkailija otti kuvia kirjeestä, jakoi sen Wechat sovelluksessa ja soittaa pari puhelu. Noin 15 minuutin selvityksen jälkeen saan vihdoin tarkastuskortin kortin Peking-Ho chi minh välille.

Lähtöportille saavun ajoissa ja sainkin pöydän äärestä mukavan istumapaikan (btw arlandan kenttä on kyllä mukava). Pikkuhiljaa istumapaikat alkoi täyttyä, kaikki matkustajat yllättäen kiinalaisia. Pöydälle viereeni istuutui noin 50-60v kiinapappa pelaamaan jotain kalapeliä ainakin kolmella mobiililaitteella yhtäaikaa. Huutistelen mielessäni sillä pappa oikein hakkaa tabletin näyttöä.

Kiinalaiset on kovia pelaamaan mobiilipelejä

Lentomatka

Kone on vähän kulahtanut Airbus A330. Penkeillä odottavat peruskamat, tyyny, pyyhe, kuulottimet. Vaikka lähtöportilla olikin tungosta, näyttää siltä että saan koko penkkirivin itselleni

Air china lentokone sisältä

No enpä ihan saanutkaan, nukkuessani söpö kiinatyty oli ryöminyt viereeni. Muita koko rivillä ei ollut, joten nautittiin ylellisestä jalkatilasta ja nukuttiin yhdessä. (Lasken saamiseksi)

Nukun lennolla kiinalaisen kanssa

Tarjoilu lennolla

Juomat

Ilmaisia juomia oli tarjolla yhtämittaa, limsaa, mehua, alkoholia, kahvia, vettä. jne

Iltapala

Ikean lihapullat ja muusi lennolla
Air China tarjosikin riisikupin sijaan ikean lihapullat muusilla

Nukahdin heti alkumatkasta ja heräilin kun muilta kerättiin astioita pois, kelailin että ne safkat meni nyt sen sileän tien, sillä suuta en olisi saanut auki kysyäkseni. Lentoemo kuitenkin huomasi heräilyni ja tuli kysymään jos haluasin syödä jotain. Valitsein perinteisen ruotsilampaan settingssit, eli lihabulls ja muus. Lisukkeina leipä, salaatti ja jälkiruuaksi juustokakku. Oli vielä ihan hyvän makuiset setit.

Aamupala

Airchina aamupala

Ennen pekingiin laskeutumista tarjottiin vielä aamiainen, jugurttia, hedelmiä, perunaa, jotain rullia ja croisantti. En tiedä mitä nuo kuvan rullat oli, mutta nille antaisin arvosanaksi 5/5.

Pekingin kentällä

Kentällä suuntasin suoraan hankkimaan transit viisumia. Ensimmäiseksi täytyi skannata sormenjälki sillä tarkoitetulla automaatilla, automaatilla oli opas joka auttoi minut läpi tästä prosessista. Seuraavaksi täytin ”rekisteröintikortin” jonka kanssa suuntasin viisumitiskille. Tiskiltä sain tarran passiin ja kävelin imigraatioon ja lopuksi junalla kaupunkiin. Keskustassa kävelin noin 6 tuntia ja tuona aikana kiinahuijarit yritti saada meikäläisen lankeamaan ns, teetalo huijaukseen.

Palauttua kentälle pääsin tukholmasta saadulla tarkastuskortilla turvatarkastuksen läpi, latasin vielä hetken puhelinta ja nousin koneeseen.

Pekingin kenttä on varmaan yksi parhaista missä olen ollut, juomia saa automaatista pikkurahalla ja maksuttomia vesiautomaatteja sekä kylmälle että kuumalle vedelle on tarjolla.

Peking – Saigon

Tästä matkasta nyt ei sen kummempaa, ruoka vaihtoehtoja oli nuudeleita tai riisiä kanalla. nukuin lähes koko lennon ajan. kone oli ajoissa.

Yhteenveto

Vaikka netti onkin täynnä kauhukertomuksia Air chinasta, omasta kokemuksesta lentoyhtiö oli ihan passeli. Ilmainen stopover Pekingissä itselle plussaa. kuulemma pidemmille vaihdoille olisi tarjolla myös transit hotellia ja loungea, näitä en ole vielä testannut. Samaa tasoa Finnairin kanssa, suosittelen!

Jaa kirjoitus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on tumblr
Share on pinterest

Vastaa

Lisää luettavaa

Vaimo Thaimaasta

Vaimo Thaimaasta? Tällainen On Thai Nainen

Onko mielessä käynyt, että pitäisikö hakea vaimo Thaimaasta? Ei ehkä kannata. Usein Vaimon Thaimaasta hakevat miehet ovat surullista katsottavaa, romanssi usein seuraavanlaisesti: Mies lomailee viikon

PAttaya

Pattaya Kokemuksia

Kolmas Aasian reppureissuni alkoi jälleen kerran Thaimaasta, tällä kertaa matkakohteena oli pahamaineinen Pattaya. Ennen matkaa olin keskustellut ja kuunnellut asiantuntijoiden Pattaya kokemuksia – Tämä kohde

Tinder & Deittailu

Tinder & Deittailu Tinder sekä muut deittisovellukset saattavat kuulostaa ajanhaaskaukselta. Kuitenkin pienellä panostamisella deittisovelluksilla löytyy varsin helposti laadukasta seuraa. Tylsä profiili seuranhakusovelluksessa ei ole avain